Delgine 3D Tools & Content DeleD Community Edition
Forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

msvp100D.dll error

 
Post new topic   Reply to topic    DeleD Community Edition Forum Index -> DeleD Bugs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
AWM Mars
Member


Joined: 06 Jan 2010
Posts: 1193
Location: Wilts England

PostPosted: Wed Aug 17, 2011 11:13 am    Post subject: msvp100D.dll error Reply with quote

Not sure what this is, but let me say how I created it.

Installed DeleD CE onto a different HD (not partition) other than my HD where the OS is hosted/installed.

Moved and overwrote all folders (folders only) with the backup copies that have my projects/prefabs/textures etc in them, along with the plug-ins.

When I load DeleD CE, I get an error window saying how msvcp100D.dll is missing and that I should reinstall. When I reinstall, the message goes away, BUT, msvcp100D.dll is no where to be found on my system. Searching Google, I found this reference and installed the dll into System32 folder.
http://www.dll-files.com/pop.php?dll=msvcp100d

EDIT:
Now I've restarted my PC, starting DeleD CE now complains that msvcr100d.dll is now missing (note it's a different dll this time).
_________________
Politeness is priceless when received, cost nothing to own or give, yet some cannot afford.

Checkout:
http://www.awm.mars.yourinside.com/
http://www.bccservices.co.uk
http://www.localtradecheck.co.uk
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
AWM Mars
Member


Joined: 06 Jan 2010
Posts: 1193
Location: Wilts England

PostPosted: Wed Aug 17, 2011 1:08 pm    Post subject: Reply with quote

More on this 'bug'.

When I reinstall a fresh copy of DeleD CE onto my Vista PC, located in Programme Files folder, it starts without errors, but the 2D viewports are very very laggy. Doing the 'solution' I discovered previously, didn't have the desired effect.

When I copy my Scene, Prefabs, Plug-in and Texture folders into the install from my backups (which work fine), I get the same errors(s) as above.
_________________
Politeness is priceless when received, cost nothing to own or give, yet some cannot afford.

Checkout:
http://www.awm.mars.yourinside.com/
http://www.bccservices.co.uk
http://www.localtradecheck.co.uk
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
MadMikeAU
Member


Joined: 18 Apr 2011
Posts: 38
Location: West Sydney, NSW, Australia

PostPosted: Wed Aug 17, 2011 1:19 pm    Post subject: Reply with quote

This is happening because (I believe/guess) that it was compiled in debug mode and not release mode.

You can get the VC++ 2010 redistributable direct from Microsoft here...

32-bit
64-bit
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jeroen
Site Admin


Joined: 07 Aug 2004
Posts: 5324
Location: The Netherlands

PostPosted: Wed Aug 17, 2011 2:27 pm    Post subject: Reply with quote

Can't be a problem of DeleD itself, me thinks, as DeleD was written in Delphi and doesn't rely on those dll's (at least, I never heard of those, anyway).

Is it some plugin that causes this problem? What happens if you remove all plugins and then start DeleD?
_________________
Check out Figuro, our online 3D app! More powerful 3D tools for free.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
AWM Mars
Member


Joined: 06 Jan 2010
Posts: 1193
Location: Wilts England

PostPosted: Wed Aug 17, 2011 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

Jeroen wrote:
Can't be a problem of DeleD itself, me thinks, as DeleD was written in Delphi and doesn't rely on those dll's (at least, I never heard of those, anyway).

Is it some plugin that causes this problem? What happens if you remove all plugins and then start DeleD?

Yep, you are right, I deleted all the plug-ins and the errors go away. Now I'll add back the plug-ins one at a time and report here which one caused me the issue.
Thanks guys Very Happy
_________________
Politeness is priceless when received, cost nothing to own or give, yet some cannot afford.

Checkout:
http://www.awm.mars.yourinside.com/
http://www.bccservices.co.uk
http://www.localtradecheck.co.uk
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
AWM Mars
Member


Joined: 06 Jan 2010
Posts: 1193
Location: Wilts England

PostPosted: Wed Aug 17, 2011 3:05 pm    Post subject: Reply with quote

I deleted all the plug-ins and then added them back, one at a time.... fortunately, ColladaImporter.dll was one of the first to be restored and the error came back.
Having deleted this dll again, then restored all the other plug-ins, all was ok.

The original rar file, is over 1mb in size, maybe that tells someone something?

ADDED: Posted in the Plug-ins forum, the contents of this thread, on the ColladaImporter topic.
_________________
Politeness is priceless when received, cost nothing to own or give, yet some cannot afford.

Checkout:
http://www.awm.mars.yourinside.com/
http://www.bccservices.co.uk
http://www.localtradecheck.co.uk
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DeleD Community Edition Forum Index -> DeleD Bugs All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum